Breadcrumb

  1. Vores vision
  2. Om Santen
  3. Historik

Historik

 

Med en flot historie helt tilbage til 1890 er Santen nu den største uafhængige virksomhed, der udelukkende fokuserer på oftalmologi.

Kenkichi Taguchi grundlagde et apotek, der hed Taguchi Santendo, i 1890 i Osaka. I 1899 lancerede han Daigaku øjendråber; en enorm succes, der bidrog til virksomhedens vækst i de tidlige år og stadig sælges i Japan den dag i dag. 

I 1914 kom Chuko Mita med på holdet, og virksomheden blev til et kommanditselskab. Santendo Co. Ltd blev grundlagt i 1925 med Chuko Mita som formand. Vores mangeårige tilgang – fra dengang og indtil i dag – er at vokse gennem udviklingen af innovative og tilgængelige øjenlægemidler, blandt andet med opkøb af nicheselskaber inden for oftalmologi og samarbejde med forskningsspecialister, der bidrager til vores arbejde. Vi blev børsnoterede på Tokyos børs første gang i 1977.

I 1990'erne gik vi uden for Japans grænser. Vi har nu store afdelinger i hele Asien, Amerika og Europa, blandt andet på alle de vigtigste europæiske markeder, og vores EMEA-hovedkontor ligger i Schweiz.