Breadcrumb

  1. Vores videnskabelige sigte
  2. Teknologier

Teknologier

Tilpasning, udvikling og innovation

Vores engagement i det oftalmologiske selskab er uafhængigt af produktcyklussen eller de kortsigtede økonomiske muligheder.

Vi anerkender, at tilpasning og udvikling af behandlinger inden for oftalmologi er lige så vigtigt som ren innovation.
Udover vores række af lægemidler har vi udviklet nogle teknologier, der forbedrer resultatet og oplevelsen hos de patienter, der bruger vores produkter.

Uden konserveringsmidler

Santen var førende på markedet for udbredt udvikling af konserveringsmiddelfrie øjenbehandlinger, især til glaukom og øjentørhed. Santen introducerede det første konserveringsmiddelfrie prostaglandin til behandling af glaukom. Konserveringsmiddelfrie produkter er med til at mindske irritation og skader efter langvarig brug, og det gør det nemmere for patienterne at følge behandlingen. Flere patienter kan opnå en fordel af disse produkter, fordi de har mindre potentiale for bivirkninger. Santen introducerer konserveringsmiddelfrie multidosisformater til et antal produkter i porteføljen.

Dropaid logoDropaid® som er et hjælpemiddel til af dryppe øjne, er udviklet udelukkende til anvendelse sammen med Santens produkter.Dette hjælpemiddel er særlig praktiske for patienter med svage eller usikre fingre eller hænder. Det er en anordning, der bruges sammen med Santens enkeltdosisbeholder eller multidosisbeholder (konserveringsmiddelfri).

 

Dropaid® enkeltdosis

Dropaid®enkeltdosis er et hjælpemiddel til øjendråber i en enkeltdosisbeholder. Det hjælper patienten med at inddryppe øjendråber fra en enkeltdosisbeholder.

Dropaid® enkeltdosis er velegnet til brug sammen med produkterne Cosopt®, Fotil®, Fotil® forte, Lecrolyn®, Loyada®, Oftan® Timolol, Oftaquix®, Optimol®, Saflutan®, Taflotan®, Taptiqom®, Timoptic® og Trusopt® i enkeltdosisbeholdere.

 

Dropaid® multidosis

Dropaid® multidosis er et hjælpemiddel til inddrypning af øjendråber i en konserveringsmiddelfri multidosisbeholder. Det hjælper patienten med at inddryppe øjendråberne fra en konserveringsmiddelfri multidosisbeholder.

Dropaid® multidosis er velegnet til anvendelse sammen med produkterne Cationorm®, Cosduo®, Cosidime®, Cosopt®, Costec®, Hyprosan®, Lecrolyn®, Lecrosine®, Safluround®, Saflutan® og Taflotan® i flerdosisbeholdere.

DropAid til Santens konserveringsmiddelfrie øjendråber i multidosisbeholder

DropAid til Santens konserveringsmiddelfrie øjendråber i multidosisbeholder

DropAid til Santens øjendråber i enkeltdosisbeholder

DropAid til Santens øjendråber i enkeltdosisbeholder

Dimple -flaske

Vi ved, at anvendelse af medicin i mange tilfælde sker mindre hyppigt eller i mindre mængder, end det er ordineret eller anbefalet. Derfor har Santen truffet foranstaltninger, som skal mindske årsagerne til manglende overholdelse af behandlingen hos patienterne.

Nem håndtering er en vigtig faktor i flaskens udformning; patienterne ønsker en flaske, som er let at åbne, holde på og bruge. Vores Dimple™-flaske er udviklet til at løse problemer med at åbne flasken og styre dråberne, så de kommer ind i øjet og dispenseres i den rigtige mængde. 

Dimple™-flasken har en form, der er let at holde på, og kontrolleret dråbedannelse. Den er nem at klemme på og reagerer på godt på trykket. Den er også nemmere at åbne på grund af kanterne på hætten. 

Novasorb er vores unikke, patentbeskyttede teknologi, som skal øge den tid, øjendråben er i øjet og dermed forebygge spild af produktet på grund af, at øjet blinker. Vi har udviklet denne kationiske olie-i-vand-emulsion i fællesskab med Novagali (nu integreret som en del af Santen) til anvendelse sammen med forskellige øjendråbeprodukter i porteføljen. Novasorb forbedrer bioadsorptionen, spredningen hen over øjets overflade og opholdstiden (den tid, lægemidlet er på øjets overflade).
Den kan mindske hyppigheden af inddrypning af øjendråber.

Microshunt

Vi er i gang med at udvikle den CE-mærkede PRESERFLO™ MicroShunt som et kirurgisk implantat, der skal sænke det intraokulære tryk ved at fremme øget udledning af kammervæske fra øjet. Anordningen, der er udformet med anvendelse af et innovativt og biologisk inaktivt materiale, implanteres ved hjælp af et minimalt invasivt kirurgisk indgreb. PRESERFLO™ MicroShunt forventes at blive en ny kirurgisk løsning i behandlingen af glaukom.

Santen har samarbejdet med partnere for at udvikle multidosisbeholdere til konserveringsmiddelfrie øjendråber, som kombinerer mikrobiologisk sikkerhed og brugervenlighed.

Se mere om Santens to konserveringsmiddelfrie multidosisflasker her: